Barndomsvenner

Ja, hvor ble de av ? Jeg rakk vel egentlig ikke å få de sterkeste vennebåndene.....


Jeg har vært en "flyttsame" fra jeg var ganske så liten, født i Fredrikstad, døpt i Borge kirke i Lofoten, første klassen delte jeg på skole på Ytteren utenfor Mo i Rana og Bøstad skolestue ( tror det het det) i Lofoten, andre klassen begynte jeg på Gruben barneskole ( Mo i Rana) fortsatte på Trosvik barneskole ( Fredrikstad) fra februar samme klassetrinn, gikk der til ungdomsskolen, da var det 7 klasse på Gressvik ungdomsskole ( Fredrikstad) , 8 klasse på Seiersten ungdomsskole ( Fredrikstad) og til sist 9 og 10 klasse på Gruben ungdomsskole ( Mo i Rana) . Videregående ble det ikke så mye av, fikk med meg nesten ett år på frisørlinja på Glemmen videregående ( Fredrikstad) og droppa ut idet jeg fyllte 18 år. For ingen kunne bestemme over meg da, nei. Tja, man kan vel kanskje angre på det nå.... eller ikke, jeg var vel en av de heldige som fikk en grei jobb og har siden beholdt den... 36 år...men fikk liksom aldri oppfyllt drømmen om å jobbe med dyr. Nå er det iallefall for sent. Men, man kan ikke gå å tenke på ting man ikke kan få gjort noe med.

Men, når man flytter å ofte og mye så rekker man ikke å slå rot noe sted egentlig. Ser venner av meg som har holdt sammen siden de begynte i første klasse, de er over 60 år nå, og da tenker jeg at slike venner har jeg aldri hatt, rakk liksom ikke det.

Har selvfølgelig venner som jeg har fått i voksen alder, har bodd ett sted siden jeg droppa ut av videregående, så det er ikke de som jeg tenker på. Husker i første klassen da jeg gikk i Lofoten, da var vi 7 stykker i klassen, min fetter Hugo var en av de og ei jente som het Guri eller Guro. Og frøken som tok oss med til butikken som lå rett bortenfor og kjøpte is til oss.... jeg hadde bursdag og ble 8 år, og alle tegna en tegning til meg. Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke har det lille heftet nå, min fetter har dessverre gått bort i en ulykke, og tenk om jeg hadde hatt det minnet fra ham....

Jeg kommer plutselig på navn på jenter som gikk i klassen min på Gruben, det var ei som het Fay, og hun hadde det ikke helt greit, men jeg så henne aldri utenom skoletia, vet ikke helt hvorfor. Så var det Aina, ei av de virkelig populære jentene, smellpen, og syltynn, husker hun sa at det var et like stort problem å være tynn som å være fet, hun prøvde å legge på seg med å spise all mulig sjokolader og sånne ting men det hjalp ikke. Hun forble tynn og følte veldig på det. Hørte at hun flytta til sørlandet sammen med foreldrene sine, tror det var Arendal, og ble frisør som moren Birgit var. Faren het Finn. Og så var det Per Martin. Nydelig gutt med et hav av krøller. Han tok kontakt da han gikk på den reisende folkehøyskolen her sørpå, jeg traff ham i byen her, for det var her Bergen Bank hadde kontorer...Han er dessverre gått bort for noen år siden, gikk i parallellklassen. Kjenner liksom at jeg savner den tia og skulle ønske jeg fikk vært der bare litt igjen.... bare litt....

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bente

Bente

54, Fredrikstad

Jeg er ei dame på unge 54 år som har strikking som hobby. Og så er jeg på instagram med navn: marinas_design_norway . Jobber til daglig i en statlig bedrift og trives med det. Har to barn som er voksne og flyttet ut av redet. Strikkemaskiner har nesten blitt en mani, skulle tro jeg samlet på de :) Og kanskje gjør jeg det også. Til nå har jeg 5 stk og tror nok ikke det ender der. Når man har strikkemaskin er det vanskelig å få kjøpt ferdige oppskrifter, så det må lages selv. Noen av de prøver jeg å få lagt ut her og håper de er forståelige. Har i den siste tia også begynt å strikke mer og mer for hånd, og liker det også !! Så jeg håper dere koser dere litt når dere strikker innom en tur her :)

Kategorier

Arkiv

hits