Strikkefestivalen i Gamlebyen, Fredrikstad

Ja, om to dager går fristen ut når det gjelder konkurransen på å designe og strikke forslag til den offisielle Fredrikstadgenseren i 2017. Og der har jeg meldt meg på kan man trygt si. Med ikke mindre enn 4 - FIRE - stk gensere, alle totalt forskjellige. Det er med raglan, rundfelling, båthals og vanlig rund hals. Det er med motiver som Fredrikstadbrua, våpenskjoldet vårt, Fredrik, ei av kranene på værste', fotball, ishockey, teglstein og selvfølgelig årstallene 1567 - 2017. Godt fordelt på alle fire. Og om det har vært en enkel oppgave ? Nei, det kan jeg skrive under på at det ikke har vært. En ting er å strikke etter mønster, en annen ting er å faktisk lage det mønsteret selv, både etter størrelse og med diagrammer og forklaringer. Kjempevanskelig !!

Så hvorfor kaste seg inn på det her med den største iver ? Joda, det er på grunn av premien. Reise til Færøyene for 1 person, under strikkefestivalen i april 2017. Verdi kr 18000. Varighet 6 dager. Så hvem kan vel la en slik sjangs gå fra seg ? Tydeligvis ikke bare meg, for det er iflg de på servicekontoret i kommunen levert en del bidrag så nåløyet er nok ganske lite.... men den som ikke deltar vinner iallefall ikke.

Kan dessverre ikke legge ut bildene av bidragene her, vet ikke om det er imot noens regler, men syns det er greit å vente til alt er avgjort den 24.09.2016. Da er det festaften i Gamlebyen i Tøyhuset og gjett hvem som har kjøpt billett ???

Resten av kvelden skal vies til god mat, kanskje litt vin, strikketøy og TV. Så kos dere videre uti der, noen tar kanskje en lottogevinst eller to, jeg har tippa men har sikkert større mulighet på den festivalen om en drøy måned :-D 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bente

Bente

54, Fredrikstad

Jeg er ei dame på unge 54 år som har strikking som hobby. Og så er jeg på instagram med navn: marinas_design_norway . Jobber til daglig i en statlig bedrift og trives med det. Har to barn som er voksne og flyttet ut av redet. Strikkemaskiner har nesten blitt en mani, skulle tro jeg samlet på de :) Og kanskje gjør jeg det også. Til nå har jeg 5 stk og tror nok ikke det ender der. Når man har strikkemaskin er det vanskelig å få kjøpt ferdige oppskrifter, så det må lages selv. Noen av de prøver jeg å få lagt ut her og håper de er forståelige. Har i den siste tia også begynt å strikke mer og mer for hånd, og liker det også !! Så jeg håper dere koser dere litt når dere strikker innom en tur her :)

Kategorier

Arkiv

hits